Servicenummer: 040-2541674
info@koffie-machine-reparatie.nl

Onderhoud

Gedreven door koffie...


Welk type koffiemachine u ook heeft, op een gegeven moment hebben ze allemaal onderhoud nodig. Net als met een auto heb je voor koffiemachines ook onderhoudsbeurten. Leeg maken, vullen, reinigen, borstelen, ontkalken, smeren en rubbers vervangen zijn een greep van het complete onderhoud van een koffiemachine.

Om je koffiemachine schoon te maken, zijn er allerlei schoonmaakmiddelen, ontkalkers en ontvetters beschikbaar. Het is aan te raden om altijd producten te kopen die voor hun doel gemaakt zijn. Dit hoeven natuurlijk geen A-merk producten te zijn, een neutraal product is al goed.

Een veel voorkomende fout bij het schoonmaken van koffiemachines is het gebruik van azijn. Azijn wordt gemaakt van azijnzuur en is dus een zuur. Zodra je je koffiemachine schoonmaakt of ontkalkt met azijn, dan worden het plastic en siliconen o-ringen aangetast. Het zuur veroorzaakt scheurtjes en zullen dan vervangen moeten worden. Voor je koffiemachine is het dus beter om professionele ontkalker en -reinigings producten te gebruiken omdat deze de ringetjes en het plastic niet aantast.

Na een x aantal kopjes, het aantal staat in de gebruiksaanwijzing van het apparaat, moet de koffiemachine een onderhoudsbeurt krijgen. Bij Koffie-Machine-Reparatie worden onderhoudsbeurten al vanaf €67 aangeboden. Tijdens deze onderhoudsbeurt wordt het volgende gedaan: nakijken en schoonmaken van de koffiemachine, het vervangen van alle siliconen o-ringen, de pompdruk wordt gemeten, de temperatuur van de boiler wordt gemeten, er is een controle op lekkage, een optische inspectie en het apparaat wordt gesmeerd.

Tevens raadt Koffie-machine-reparatie het aan om iedere week de zetgroep af te spoelen met lauw/warm kraanwater.