Servicenummer: 040-2541674
info@koffie-machine-reparatie.nl

Onderhoud zetgroep

Gedreven door koffie...

De zetgroep van jouw koffiemachine is het gedeelte waar de koffie wordt samengeperst en de koffie daadwerkelijk wordt “gezet”. Bij de meeste koffiemachines is de zetgroep eenvoudig te verwijderen voor onderhoud. Jura is een uitzondering hierin, de zetgroep is bij Jura vastgeschroefd in het toestel en vereist enige kennis om deze te verwijderen.

Om een goede werking en verse koffie te zetten dien je de zetgroep wekelijks te reinigen. Dit doe je door de zetgroep uit de machine te halen en deze grondig onder de kraan af te spoelen met lauw/warm water. Gebruik  geen schoonmaakmiddel, dat is niet goed voor de werking van de zetgroep, en resten van het schoonmaakmiddel zullen in de koffie terecht komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *