Servicenummer: 040-2541674
info@koffie-machine-reparatie.nl

Cups of bonen?

Gedreven door koffie...

Cups of bonen? Dat is een vraag die veel mensen zichzelf stellen voordat ze een nieuwe koffiemachine aanschaffen. Op het eerste gezicht lijkt een Nespresso machine goedkoper, lagere prijs en ze zette sneller koffie dan een volautomatische koffiemachine. Maar dit alleen maar gezichtsbedrog als je de harde feiten over de kosten naast elkaar zet.

Cups Bonen
1 zak is 713 gram 1 zak is 1 kg
125 kopjes 125 kopjes
+/- 5,7 gram koffie per kopje +/- 8 gram per kopje
Geen branddatum Branddatum
€43,75 voor 125 kopjes €17,95 per 125 kopjes
€0,35 per kopje koffie €0,14 per kopje koffie

Behalve de kosten, zijn er nog andere punten die je in gedachten moet houden wanneer je de overstap gaat maken naar een nieuwe koffiemachine. Denk hierbij aan de smaak, wanneer je voor cups gaat, heb je maar een beperkt aanbod in verschillende koffiesmaken, terwijl dit aanbod bij koffiebonen vaak veel groter is. de aluminiumcups waar de voorgemalen koffie voor een Nespresso machine in zit, zijn niet milieubewust. Een ander belangrijk punt is de branddatum, bonen die niet langer dan 6 weken geleden gebrand zijn, zijn goed. Zodra ze langer dan 6 weken van de branddatum af zitten, loopt de smaak terug en wordt de kwaliteit dus minder.

Wanneer je toch voor de Nespresso machine gaat, moet je er rekening mee houden dat deze maar een beperkte levensduur hebben ten opzichte van een volautomatische koffiemachine. Hoewel het dus lijkt alsof je een dure investering doet met de aanschaf van een volautomatische koffiemachine, is het dus de Nespresso machine die ervoor zorgt dat je flink gaat betalen. De cups zijn relatief gezien redelijk prijzig en als een Nepresso machine al na 2-3 jaar kapot gaat, kan je beter een duurdere volautomatische koffiemachine kopen die misschien wel 8 jaar mee gaat.

Mocht het nu voorkomen dat je volautomatische koffiemachine kapot gaat of een onderhoudsbeurt nodig heeft, neem dan contact op met Koffie-Machine-Reparatie. Wij repareren koffiemachines van ieder merk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *