Servicenummer: 040-2541674
info@koffie-machine-reparatie.nl

Koffie soorten

Gedreven door koffie...

Tegenwoordig heb je zoveel verschillende soorten koffies, dat je door de bomen soms niet meer het bos kan zien. Als je alleen al naar een café gaat, heb je de keuze uit een cappuccino, latte macchiato, caffè latte, ijskoffies, ristretto of een Americano. Omdat er zoveel soorten koffies zijn, willen we de luxe van een lekkere koffie uit een café ook thuis. De bekendste soorten koffies zijn espresso, cappuccino, latte macchiato of caffè lungo.

Wereldwijd zijn er ongeveer 100 verschillende soorten koffiebonen, die zijn onder te verdelen in Coffea Arabica en Coffea Canephora, beter bekend als Robusta. Van alle koffiebonen die jaarlijks geproduceerd worden bestaat ongeveer 70% uit Arabica en ongeveer 30% uit Robusta. De smaak van de koffieboon is verschillend, dit heeft mede te maken met het feit dat een koffieboon een natuurproduct is en dus afhankelijk is van het klimaat en de vruchtbare grond waarop de koffie wordt verbouwd.

Om terug te komen op de Arabica en Robusta, deze koffiebonen verschillen voornamelijk in smaak. Wanneer je meer houdt van een milde, zachte, subtiele smaak, dan is de Arabica de perfecte boon voor jou. Hou je meer van een volle, krachtige, pittige smaak, dan is de Robusta iets voor jou. Een belangrijk ding om in gedachten te houden is dat de Arabica zowel in een blend als een single origin kan gebruiken waar de Robusta alleen in een blend gebruikt kan worden.

Even terug naar de soorten koffies die er wereldwijd bestaan. Hoewel het niet duidelijk te vinden is welke soort koffie het meest gedronken wordt, staan espresso’s, lattes en Americanos vaak hoog op de lijst. In bijna ieder café kan je wel een van deze soorten koffies bestellen en worden ze dus ook met enige regelmaat besteld. Een trend die zich nog steeds voortzet is dat men luxere koffiebonen gaan kopen en meer aandacht gaat schenken aan het bereiden van de koffie.

Ze willen immers kwaliteit in combinatie met een goede koffiemachine. Volautomatische koffiemachines worden relatief gezien steeds goedkoper, wat het voor een groter publiek ook toegankelijker maakt om een luxere koffiemachine aan te schaffen. Voor vrijwel ieder budget is er tegenwoordig een volautomatische koffiemachine. Mocht je volautomatische koffiemachine na een tijdje kapot gaan, of wil je deze een uitgebreide schoonmaakbeurt geven, dan ben je bij Koffie-Machine-Reparatie aan het juiste adres.