Servicenummer: 040-2541674
info@koffie-machine-reparatie.nl

Koffiemachines

Gedreven door koffie...

Als je koffiemachine kapot is en hij valt niet meer te repareren, dan ga je op zoek naar een nieuwe koffiemachine. Maar waar begin je? Wil je een koffiemachine die ook bonen maalt, ga je voor een koffiemachine met een filter of wil je een koffiemachine die naast het malen van bonen ook meteen je melk op schuimt voor een cappuccino? Omdat er zoveel koffiemachines zijn, is de keus vaak lastig.

Waar let je op bij het kopen van een nieuwe koffiemachine? Is de prijs een belangrijke factor? Vindt je het belangrijk dat je een specifiek merk koffiemachine hebt of zijn de extra’s het belangrijkste. Deze keuzes spelen allemaal een rol binnen het aanschaffen van een nieuwe koffiemachine.

Natuurlijk zou je voor een dure koffiemachine kunnen gaan, neem bijvoorbeeld de Jura Z8 (te koop voor €3299), maar zou je zoveel geld willen betalen voor een machine die er qua uiterlijk misschien mooi uitziet maar bijna dezelfde kwaliteit koffie zet als een Melitta Caffeo (€299). Natuurlijk heeft een Jura Z8 meer opties voor soorten koffie dan een Melitta Caffeo, maar qua prijs is deze vaak te duur voor een gewoon huishouden.

Een koffiemachine die nog vaak voorkomt bij mensen thuis, is een koffiemachine met (papieren of metalen) filter. Deze manier van koffie zetten bestaat al lang maar langzaamaan komt er een verandering in. Wanneer je naar een café gaat, en je bestelt een kop koffie, heb je veel keuze uit verschillende soort en smaken koffie. Vanwege de kwaliteit van deze koppen koffie, kiezen steeds meer mensen voor een duurdere koffiemachine die ook meerdere soorten koffie kan zetten.

Behalve een koffiemachine met (papieren of metalen) filter of een dure koffiemachine, heb je ook nog pistonkoffiemachine, automatische en volautomatische koffiemachine. Koffiemachines zijn er ook nog voor zakelijk gebruik, denk hierbij aan pistonkoffiemachines met meerdere uitgangen voor de koffie. Een automatische koffiemachine maalt de bonen zelf, je hoeft hiervoor dus geen externe maalmachine te hebben. Een volautomatische koffiemachine gebruiken koffiebonen die voor bereiding vers worden gemalen in de machine zelf.

Zoals te zien is, is de keuze reuze. Afhankelijk van de factoren die jij het belangrijkste vind, kan je de beste keuze maken voor een nieuwe koffiemachine. Omdat de fabrikanten steeds beter inspelen op nieuwe trends, wordt het gemakkelijker om thuis ook je trouwe kop cappuccino te maken.